Atilla KUZU - İç Mimar - Endüstriyel Tasarımcı, Kurucu / ZOOM TPU
Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, İç Mimarlık Anasanat
Dalı’ndan 1987’de mezun oldu. 1994 yılında ortağı mimar Levent Çırpıcı ile Zoom
/ Tpu (Tasarım Proje Uygulama) firmasını kurdu. 2001 yılında Figen-Servet Yazıcı
Ev projesi ile prestijli Ağa Han Mimarlık Ödülleri’ne aday gösterilirken, 2009 ve
2011 yıllarında Maslak Acıbadem ve Liv Ulus projeleriyle WAF ödüllerinde finalist
oldu. YAPI-TURKEYBUILD tarafından 2010, 2011 ve 2015 senelerinde fuar standı
tasarımları ile üç kere birincilik ödülü aldı. 2010 yılında Intema için tasarlanan
’Open’ serisi Elle Deco International Awards ‘Yılın En İyi Mutfak Tasarımı’, 888
firması için tasarlanan ‘Angle’ masa Design Turkey ’En İyi Tasarım’ ödüllerini aldı.
2011 yılında Elle Decor International Awards ‘Yılın Tasarımcısı’ seçilen Atilla
Kuzu’nun 2012 yılında Intema için tasarladığı ‘Fluido’ ise ‘En İyi Mutfak’ dalında
birincilik ödülüne layık görüldü. 2015 yılı içerisinde bir Zoom Tpu markası olan
Ozon Design için tasarladığı "Mantis" ile de konsept mobilya tasarımı
kategorisinde Red Dot Design Award'ın sahibi oldu. 2016 yılında Elle Decor
International Design Awards’ın düzenlediği EDIDA Awards’da "Mantis" ile
aydınlatma kategorisinde birincisi seçildi. Ayrıca aynı yıl Ozon Design ekibi birlikte
Elle Decor Yılın Tasarımcısı ödülünün sahibi oldu (Mantis Set). ‘Taklamakan’ bank
ve ‘Barringer’ sehpa tasarımları Japonya’da International Furniture Design Fair
ödüllerinde finalist olan Kuzu, ürün tasarımlarının yanı sıra ağırlıklı olarak iç
mimari ve mimari projelerine devam etmekte.
Ece YALIM - İç Mimar, Endüstriyel Tasarımcı, Kurucu / Artful | Ece Yalım Design Studio
1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 1992 yılında Fulbright Bursu ile gittiği New York PrattInstitute of Technology'de iç mimaride yüksek lisans derecesini tamamlamıştır.
1990-1994 yılları arasında New York'da yaşadığı dönemde 'Naomi Leffand Associates’ İç Mimarlık firmasında, Steven Spielberg, Geoffry Katzenberg Malikaneleri, Armani AIX NY, Miami ve Giorgio Armani Bloomingdales mağazalarının projelerinde junior iç mimar ve ürün tasarımcısı olarak görev almıştır. Pentagram Graphic Design firmasında, Clarks of England projesi bazında, teşhir sistemleri tasarımı üzerine çalışmıştır.
1996 senesinde eşi, iç mimar Oğuz Yalım ile beraber Artful İç Mimarlık ofisini, 2005 senesinde Ece Yalım Design Studio adı altında ekibin endüstriyel tasarım branşını oluşturmuşlar ve böylece ekip olarak iç mimari ve ürün tasarımı branşlarının birbirini beslediği projelere imza atmışlardır ve hala devam etmektedirler.
Nurus, Ersa, Koleksiyon, Bürotime, Rapido, Kale Banyo, Arlight, Heper+Moonlight, İkizler Aydınlatma, Bahar Aydınlatma, Paşabahçe Mağazaları, Atlas Halı ve bunlar gibi sektörlerinde önder firmaların tasarım manifestolarını ileri taşıyarak, kendi evrensel bakış açıları ile çağdaş mekanlar için tasarladıkları, yenilikçi, vizyoner ve insan odaklı ürün tasarımları, dünyaca kabul gören pek çok etkin tasarım ödülünün sahibi olmuştur. Bunların yanında, tasarım odaklı pek çok yarışmada defalarca jüri üyesi olarak da görev almıştır.
2017 senesinde Ece Yalım ve Oğuz Yalım, EDIDA Elle Decor International Design Award komitesi tarafından ‘Design DUO of the Year’ ödülünün sahibi olmuşlardır.
Üniversitelerin Tasarım ve İç Mimarlık bölümlerinde ve farklı şehirlerin Sektör Dernek ve Üreticilerinin davetlisi olarak mobilya ve aydınlatma seminerlerinde, Design Turkey İstanbul, I’M Design INDIA gibi tasarım odaklı uluslararası etkinliklerde, tecrübelerini paylaşmakta ve tasarım konusunda bilincin yayılması için konuşmalar, sunumlar yapmaktadır.
Profesyonel hayatının yanında, 2008 den bu yana, ODTÜ Endüstriyel Tasarımı Bölümü, 4. sınıf tasarım stüdyo ekibinde mezuniyet projelerine destek vermekte, yarı zamanlı eğitmenlik yapmakta, 2004 senesinden bu yana "Endüstriyel Tasarımda Renk" konulu dersi vermektedir. Seminer, konferans ve tasarım odaklı etkinliklerde davetli olarak, ‘Color Driven Design’ adı altında geliştirmiş olduğu metodoloji ile tasarım öğrencilerine, profesyonellere, eğitimcilere, renk çalıştayları düzenlemektedir. 2018 den itibaren Başkent Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde ‘İç Mekanda Renk Uygulamaları ‘ dersi vermektedir.
Endüstri Tasarımcıları Meslek Kuruluşu üyesidir ve 2008-2010 seneleri arasında Genel Başkan Yardımcılığı görevi yapmıştır.
Emek KILIÇ, Kurucu / Mermeras
10-09-1974 Erzurum doğumluyum. İlkokula İstanbul Kireçburnun da başlayıp, sonrasında Lüleburgaz da devam ettim. Keza Ortaokul ve Lise eğitimimi de yine Lüleburgaz daki devlet okullarında tamamladım.
1996-1997 döneminde İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat mühendisliğini bitirdikten sonra, 1- yıl San Diego daki United State International üniversitesinde MBA dil hazırlık bölümüne devam edip, sonrasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde tam zamanlı MBA master programını bitirdim.
2000yılında İş hayatına Moskova da, dayımın Stone Stroy isimli doğaltaş firmasında başladım. 2 yıl kadar Moskova da kaldıktan sonra, yine aile şirketimiz olan Ürün Mermer ismi altında İstanbul Mermerciler Organize sanayi bölgesindeki fabrikamızda genel müdür olarak, ağırlıklı Rusya için yaptığımız özel projelerin imalatlarının başında bulundum.
2007 yılında Ürün Mermer den ayrılıp, Mermeras Madencilik firmasını kurduktan sonra ise Mermeras adı altında sadece Rusya bölgesi için değil, Erbil, Dubai, Abu Dhabi, Katar, Suudi Arabistan, Xiamen, İstanbul, Londra da bir çok özel tasarım doğaltaş projelerinde bulunduk.
Aziz Sarıyer, Defne Koz, Tanju Özelgin, Zeynep Fadıllıoğlu, Mahmut Kefeli, Kerem Erçin, Erkin Kapkin, Tumarkin, Zaha Hadid vb bir çok ünlü tasarımcı ve mimarın doğaltaş projelerinde çözüm ortakı olduk ve olmaya da devam ediyoruz.
İyi derecede İngilizce ve Rusça dilleri bilmekteyim. İşim gereği çok seyahat etsem de düzenli olarak doğa yürüyüşleri ve spor yapmaktayım ve hobi olarak 1970ler ve 1980lerin klasikleşmiş otomobilleri ile Maslak taki hobi garajımızda zaman geçirmekteyim.
Enis ÖNCÜOĞLU - Mimar, Öncüoğlu Mimarlık
Enis Öncüoğlu, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1989 yılında mimar olarak mezun olduktan sonra çalışmaya Öncüoğlu Mimarlık'ta başladı ve ofisin kurucusu mimar Hasan Öncüoğlu'nun vefatının ardından da 1996 yılında şirketin genel müdürlüğünü üstlendi. Moskova, Dubai, Taşkent gibi yerlerde ofisler kurarak çok uluslu mimarlık pratiğinin oluşmasında katkıda bulunmuştur. Enis Öncüoğlu pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almasının yanı sıra jüri üyelikleri de yapmıştır ve MAPIC, MIPIM, ProEstate, ARKIPARC gibi pek çok ulusal ve uluslararası konferansa konuşmacı olarak katılarak mimarlık ve gayrimenkul alanlarındaki tecrübelerini paylaşmaktadır. Enis Öncüoğlu’nun TMMOB Mimarlar Odası üyeliği, TSMD (Türk Serbest Mimarlar Derneği), TMMMB (Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği) ve OMIM (ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mezunları Birliği) Yönetim Kurulu Üyelikleri, AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği) ve ICSC (International Council of Shopping Centers) üyelikleri bulunmaktadır. Öncüoğlu aynı zamanda TSMD Ankara Mimarlık Merkezi’nin kurucuları arasındadır. 2022 yılında Enis Oncuoglu Design'ı kurmuştur.
Mehmet ÖZMEN - Jeoloji Yüksek Mühendisi / Taş Dekor
1955 Yılının temmuz ayında Adana’nın yaylası Bürücek’de dünyaya geldim. Babam bankacı,
annem ev hanımı. İlkokulu Maraş, Diyarbakır ve Urfa’da okudum.1 yıl Diyarbakır’da maarif kolejinde
hazırlık okuduktan sonra Urfa’ya dönerek orta okulu tamamladım. Liseyi Amasya’da tamamladıktan
sonra Ankara’ya taşındık.1 yıl üniversiteye hazırlanmamı Ankara’da tamamladıktan sonra 74 yılında
İ.T.Ü. Maden Fakültesi jeoloji mühendisliği bölümüne yazıldım.79 yılında bölümü bitirdiğimde
uygulamalı jeoloji Ana bilim dalında asistan olarak iş hayatına başladım.10 yıl bu kürsüde çalışırken
yüksek lisansımı tamamladım. Bu arada askerliğimi tamamladım(4 ay kısa dönem).
1990 yılında Borusan grubunun granit üretimi kararı alması ile Borusan Grup’a transfer oldum.
Burada 10 yıl çalışıp 1999 yılının sonunda kendi atölyemi bir ortak ile birlikte kurdum. Borusan granit
şirketi başta bormer adı ile açıldı, sonra Borusan granit adını aldı. Firmayı sayın Suat SARISOY Bey’e
devrolduğunda şuan ki adı ile GRANİTAŞ A.Ş olarak piyasanın lideri olarak devam etmektedir.
22 yıldır kendi atölyemde fason, doğal ve suni taş işleme yapmaktayım;
3 adet waterjet,4 adet köprü kesme makinası,1 adet pah makinası ve küçük aletler ile İstanbul –
Ferhatpaşa ‘da hizmet vermekteyim.
Ayrıca İzmir-Subaşı’nda mozaik fabrikalarım da Katre Mozaik ismi ile ihracat ağırlıklı çalışmaktayız.
Büyük projelerde taahhüt işleri de yapmaktayız.
Prof. Dr. Murat YURDAKUL, Maden Mühendisi Akademisyen / Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Lisans, yükseklisans ve doktora eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora eğitimi sonrası bir süre Amerika Birleşik Devletleri’nde Iowa State Üniversitesinde görev yaptı. Doğal taş kesme ve işleme teknolojileri ve bir tasarım malzemesi olarak doğal taş konularında çok sayıda bilimsel makalesi ve kongrelerde sunulan bildirileri bulunmaktadır. Halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarın Fakültesinde Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta yanısıra Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir.
Özlem YALIM - Endüstriyel Tasarımcı Stratejik Marka Direktörü, Tepta Aydınlatma
Ankara doğumlu Özlem, 1995’te ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Kurucu ortağı olduğu Kilit Taşı Mimarlık’tan 2001’de ayrılarak İstanbul’a yerleşti. Mekan tasarımından ürün tasarımına, kurumsal kimlikten sergilemeye kadar farklı tasarım alanlarında iş ve proje üretti. Terminal, Adresistanbul, Koleksiyon gibi firmalarda üstlendiği tasarım ve marka direktörlüğü görevlerinden sonra hayalini kurarak projelendirdiği tasarım bienalini İKSV ile 2012‘de hayata geçirdi. Bienal direktörlüğünden 2013’te, takiben danışmanlık yürüttüğü İKSV’den de 2014’te ayrılarak profesyonel hayata geri döndü.
2015’ten bu yana TEPTA’da, markanın stratejik konumlaması, uluslararası markalarla ilişkiler, PR-iletişim, dijitalleşme ve pazarlama faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlıyor. 2007’de NTV - Türk Mucit yarışması jüri üyeleri arasında bulunan Özlem, TurkishTime tarafından 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye’nin en yaratıcı 50 ismi arasında gösterilmişti. İMMİB endüstriyel tasarım yarışmalarının ortaya çıkmasında bizzat çalışmış isimlerden biridir. Tasarımın mesleki örgütlenmesi, yurt dışında temsili, ulusal ve uluslararası yarışmaların hazırlanması alanlarında pek çok probono projede aktif rol üstlenen tasarımcı, tasarım yürüyüşleri, tasarım atölyeleri gibi kavramların ve etkinliklerin yaygınlaşmasında önemli rol üstlendi. İş dışında okumak ve yazmak ile ciddi olarak ilgilenen Özlem, Cumhuriyet Pazar ve T24 ün ardından halen Gazete Pencere Pazar ekinde her hafta yaratıcı endüstriler, teknoloji ve kültür hakkında köşe yazıyor.
Kanada’da yaşayan Lâl isminde bir kızı var.
Şaban TOPÇU - Maden Mühendisi, Kurucu / Zirve Kaya
1955 yılı Giresun doğumluyum,ilk ve orta tahsilimi Giresun'da , 1974-1980 yılları arasında İTÜ Maden fakültesi maden mühendisliği bölümünde lisans eğitimimi tamamladım. 1980-1983 arası özel sektör Balıkesir kurşun çinko metal işletmesinde,1983-1988 yılları arasında İstanbul açık kömür işletmelerinde mühendis olarak çalıştım. 1989-1995 arası kömür ticareti yaparak 1996 dan itibaren kendi adıma kurulu şirketle mermer işleme, uygulama yurt içi ,yurt dışı proje ve satış yapmaktayım.
Yeşim HATIRLI - Mimar,Kurucu Ortak / Hatırlı Mimarlık
1968 yılında Ankara’da doğan ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden 1990
yılında mezun olan Yeşim Hatırlı, kariyerine aynı yıl MNG Targem firmasında başlamıştır.
1993 yılından bu yana Nami Hatırlı ile birlikte Hatırlı Mimarlık Ltd. Şti.'nde kurucu ortak,
proje tasarımcısı ve yöneticisi olarak çalışmaktadır. Hatırlı, 2003-2018 yılları arasında
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4.sınıf stüdyosunda yarı zamanlı öğretim görevlisi
olarak başladığı görevini 2018 yılına kadar sürdürmüş, 2018-2019 eğitim yılı itibariyle
Atılım Üniversitesi GSTMF-Mimarlık Bölümü 3. Sınıf stüdyosunda devam ettirmektedir.
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TSMD (Türk Serbest Mimarlar Derneği), Mimarlar
Derneği 1927, ODTÜ Mezunları Derneği üyesi ve OMİM Derneği üyesi’dir. Yeşim
Hatırlı,TSMD’de iki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. 2012 yılında kurulan
TSMD Mimarlık Merkezi’ne öncülük etmiş, yine aynı dönemde sonuç ürünü Ankara kent
maketi olan Avrupa Birliği projesinin koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Eğitim gönüllüsü
olarak da ANAÇEV Vakfında 2018 yılından itibaren kurucu üye olarak görev almaktadır.