Yarışma Sonuçları


3. Doğal Taş Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tüm projeler:


TIRNAK

BİRİNCİ / Salih Saygın DEREN
Merdiven basamaklarıyla doğal taşları bir araya getirirken farklı bir yaklaşım sunmayı amaçlayan çalışmada her merdiven basamağı iki eşit parçaya ayrılmış ve birbirlerini bütünleyecek şekilde konumlandırılmış... Basamağı oluşturan bloklar arasından sızan ışık ise üçgen prizma formundaki blokların bağımsız olarak algılanmasını sağlıyor.

OP

İKİNCİ / Nazmiye Öztürk
Op projesi; doğal taş parçalarının epoksi esaslı kimyasal karışım ile birleştirilmesi ve bu yolla elde edilen mermer kütlenin CNC tezgahta şekillendirilmesi olarak özetlenebilir. Bu yöntem, atıl durumdaki doğal taşların geri dönüşümünü de sağlıyor.

ADAM&EVE

ÜÇÜNCÜ / Tanzer Kantık
Tasarım Adam&Eve adında modüler iki ana parçadan oluşuyor. Modüler yapısı sayesinde birbiri ile yeterli sayıda birleştirilerek iç ve dış mekanda mimari temelli unsurlar oluşturmaya imkan veren tasarıma, sadece düz yüzeyle kısıtlı kalmamak adına iki adet ara parça da eşlik ediyor. Adam&Eve hayata geçirilirken tasarımcının oluşturmak istediği form için esnek bir tasarım elemanı olması amaçlanıyor.

PARAMETRİK GİRİŞİM YÜZEYLERİ


MANSİYON / Eren Çıracı ve Mevce Çıracı
Projenin hedefi akışkan ortamlarda gözlenen bu fizik olayını katılık, ağırlık ve durağanlıkla özdeşleştirebileceğimiz doğal taş yüzeylerde oluşturarak taşın algısını değiştirmek, taşı hafiflik ve akışkanlıkla bağdaştırmak.